En del af Europæisk Gastronomiregion 2017
Præsenteret af Jakob Vinkler, Smag, Aarhus 2017 og OFF TRACK 2017
Verden over samles mennesker for at spise sammen. Et socialt instinkt baseret på kærlighed, gensidighed og venskab. Et dækket bord betyder det samme i Danmark som ethvert andet sted: Værsgo og spis! Velkommen til Det Grænseløse Køkken. Det Grænseløse Køkken ser på mad som et socialt værktøj, der kan nedbryde grænser. Et delvist mobilt forsamlingshus kommer til at fungere som drivhus og madvogn – et mobilt køkken, der er godkendt som professionelt køkken til levnedsmiddelproduktion, hvilket betyder, at alle, der er interesserede og har et fødevarehygiejnebevis, må lave mad til andre mennesker i dette køkken. Det er en midlertidig – men langsigtet – løsning! Med Det Grænseløse Køkken skaber vi en mobil platform, der kan hjælpe en bydel eller landsby, som er i en overgangstilstand. Det Grænseløse Køkkens midlertidige tilstedeværelse og de aktiviteter, der følger med, sætter gang i den bæredygtige brug af et område under forandring, og styrker fællesskabsprocessen og fælles kulturelle oplevelser undervejs.
Under ledelse af restauratør og iværksætter Jakob Vinkler er projektet struktureret som en social virksomhed som et svar på den danske immigrationslov, der trådte i kraft 1. juli 2016. Projektet vil skabe meningsfyldte praktikpladser for flygtninge med fokus på maden og det fælles måltid.
DATO
Hele året
VENUE
Nomadisk
PUBLIKUM
Alle