Om Europæisk Gastronomiregion 2017

I Danmark er maden en del af en stærk tradition og vane. Den følger årstiderne, den er frisk, lokal og kan være bæredygtig. Ved at styrke disse egenskaber har Aarhus og Region Midtjylland fået tildelt titlen som Europæisk Gastronomiregion i 2017. 

I en tid, hvor mad bliver mere og mere ensartet, og fast food-kæderne dominerer, gentænker vi det danske køkken for at holde smagen og køkkenet levende. Traditionelt med et twist. Region Midtjyllands nye skandinaviske køkken spiller en rolle, når det handler om at forbinde byen med landsbyen og vores land med verden.

I 2017 dækker vi vores borde for at fostre samtaler omkring oprindelig snilde og kunnen inden for landbruget. Og for at invitere vores venner til en fejring af idéer og fantastisk mad, dyrket, forarbejdet og sået her i Europas spisekammer.

Gastronomi-året vil udfolde sig i et program med masser af events og aktiviteter – en samlet hyldest og fejring af god mad og alt det, der hører til. På linie med Europæisk Kulturhovedstad og vores tema 'Rethink', så handler temaet 'Gentænk god mad' om at vise verden vores evne til at nyskabe, forbedre og forfine den mad, vi spiser.

Så længe vi bliver ved med at minde os selv om at gentænke god mad, vil vi automatisk også udvikle områder som bæredygtighed, fællesskab og viden på tværs af grænserne.

PROTEKTOR:
H.K.H Prins Henrik er protektor for Europæisk Gastronomiregion 2017.

AMBASSADØR:
Wassim Hallal - medindehaver af den århusianske, Michelin-belønnede Restaurant Frederikshøj.

Læs mere om Europæisk Gastronomiregion 2017: www.danishfoodregion.dk