Aarhus 2017 lancerer strategi for bæredygtighed

Aarhus 2017 vil gøre det lettere for projekter, samarbejdspartnere og andre europæiske kulturhovedstæder at være bæredygtige hele vejen rundt.

Solceller, lokalt dyrket og økologisk mad, biologisk nedbrydelige rengøringsmidler, tekster som trykkes på træbænke og andre bæredygtige materialer, affald som ressource…. Der er ingen grænser for, hvor og hvordan vi kan skabe bæredygtige events, organisationer og projekter.

Og med et nyt tiltag som Aarhus 2017 præsenterer i samarbejde med WorldPerfect og Samsø Energiakademi, får vi nu et konkret redskab i hånden: En model med en lang række eksempler på Best Practice og ideer til, hvordan man gør et helt år som Europæisk Kulturhovedstad så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Det er Aarhus 2017s samarbejdspartnere inden for bæredygtighed – henholdsvis WorldPerfect og Samsø Energiakademi – der står bag strategien og lanceringen af modellen, som finder sted på den internationale konference ’2017 Aarhus Sustainability Model’ fredag 25. september i Aarhus.

På konferencen får du svaret på, hvordan man laver et bæredygtigt kulturhovedstadsår med mere end 300 events.

”25. september præsenterer vi bæredygtighedsstrategien, så langt som vi er kommet nu. Vi viser nogle af de projekter, som virkelig rykker på det her område; Kulbroen, Rethink Urban Habitats og mange flere. Og vi diskuterer de eksempler og erfaringer, vi har gjort over de seneste år. Når dagen slutter beder vi deltagerne om at gå hjem og tænke over endnu flere gode ideer. Så samler vi det hele sammen, og i løbet af oktober udgiver vi den første bæredygtighedsmodel – en ’Sustainability Model - version 1.0’,” siger Aarhus 2017-bæredygtighedsoperatør Peter Christensen og understreger, at modellen er et ”Work in Progress”.

”Tænk, hvis vi kan stå som den første kulturhovedstad nogensinde og dokumentere, at aktørerne har rykket sig seriøst på bæredygtighedsparameteret, så har vi gjort en kæmpe forskel,” supplerer Marthin Thim fra WorldPerfect, som blandt andet er involveret i Aarhus 2017-projektet Kulbroen.

Modellen rummer ideer og eksempler på bæredygtige løsninger inden for fem store indsatsområder: Mad & Drikke, Drift, Kunst & Kultur, Adfærd & Kommunikation og Rammer og den skal efterfølgende fungere som model for kommende europæiske kulturhovedstæder.

’2017 Aarhus Sustainability Model’ bliver præsenteret for 2017-projekterne, erhvervslivet og for gæster fra de kommende europæiske kulturhovedstæder i San Sebastian 2016, Leeuwarden 2018 og Matera Basilicata 2019.

TID: fredag 25. september fra klokken 15.30 – 17.30 i Turbinehallen i Aarhus.

Program
15.30 – 15.45
Velkomst v. Juliana Engberg, programdirektør for 2017

15.45 – 16.05 
Præsentationen af bæredygtighedsmodellen v. WorldPerfect og Samsø Energiakademi

16.05 – 16.30
Bæredygtighed på tværs af Europæiske kulturhovedstæder:
Leeuwarden 2018 og Bæredygtigheden

16.30 – 17.05
Projekt pitches: Aarhus 2017-projekter viser, hvordan de arbejder med bæredygtighed

17.05 – 17.20 
Bæredygtighed på tværs af europæiske kulturhovedstæder:
San Sebastián 2016 og Bæredygtigheden

17.20 – 17.30
Næste skridt v. WorldPerfect og Samsø Energiakademi

Arrangementet er åbent for alle og det er gratis at deltage. 
Arrangementet gennemføres med støtte fra Aarhus 2017 og Europa-Nævnet. 
For tilmelding, send en mail til bæredygtighedsoperatør Peter Christensen på pc@energiakademiet.dk

Efter præsentationen tager OFF 2017 over på Kulbroen og Slagterihavnen, hvor de præsenterer et udsnit af vækstlaget i hele Region Midtjylland inden for Street Sport, Musik, Kunst & Street Art, Scenekunst, Arkitektur & Byrum, Kreative Erhverv, Film & Animation samt Gastronomi.