VERDENSPREMIERE
Aarhus 2017 Commission og del af Coast to Coast
Præsenteret af Aarhus 2017
Den internationale kunstner Mikhail Karikis præsenterer Chalk Factory (Kridtfabrikken), der er baseret på et af de eneste eksempler i verden på en fabrik, hvor produktionen næsten udelukkende varetages af personer med fysiske, indlæringsmæssige- og psykiske handicap.
Anlægget, der ligger i Kawasaki, fremstiller skrivekridt til undervisnings- og kunstnerisk brug. Karikis' nye film fokuserer på mennesker og maskiners produktionskoreografi, materialers forvandling fra flydende til fast form og omvendt, og de konstante farveskift i arbejdsområdet, der er dækket af kridtstøv. I dette omskiftelige miljø opfinder arbejdere med handicap alternative metoder til at udføre komplicerede opgaver, ledsaget af mumlende enetaler, nynnen og maskinernes klang.
Karikis præsenterer også performances, foredrag og workshops. I samarbejde med lokale arkitektstuderende og Aarhusbaserede Lasse Mortensen og Brian Laurie fra Music Unites Europe vil udstillingsrummet skabe en åben dialog med publikum gennem en række events, der ledes af grupper/trupper af mennesker med nedsatte funktionsevner fra Aarhus og omegn.
Program:
En dag i Sonnis liv
En åben workshop og akustisk koncert med elever fra Stensagerskolen, ledet af Brian Laurie.
12.9 klokken 9:45 – 14:00.
OBS denne event foregår på Dokk1 (Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus C).
Handicap og politisk korrekthed
Offentlig debat med musik og digte af Karsten Hvid. Læs mere her.
22.9 klokken 16:00 – 18:00.
Den brugbare borger
Handicap og arbejde Offentlig debat med storytelling om traditionelle myter og handicap af Dr. Nicola Clare Grove (på engelsk). Læs mere her.
23.9 klokken 14:00 – 16:00.
Om Coast to Coast
Aarhus 2017 præsenterer kunsten fra kyst til kyst med en perlerække af værker af verdenskendte kunstnere. De stedsog situationsspecifikke særudstillinger er helt nye værker, som kan opleves i lokalmiljøer og kunstinstitutioner på tværs af regionen.
I året som Europæisk Kulturhovedstad markerer vi også 500-års-jubilæet for den lutherske reformation. I den anledning går vi tæt på 'ordet’ - i filosofi, prædikener og idiomatiske udtryk - i en række nye tekst- og lydværker, skabt af nogle af de mest anerkendte konceptkunstnere. Når vi i løbet af året gransker vores danske DNA i en europæisk sammenhæng, vil kunstnerne med deres flygtige og stemningsfyldte installationer hjælpe os med at reflektere over et samfund i forandring.
Støttet af Det Obelske Familiefond, Kvadrat, 15. Juni Fonden og Købmand Herman Sallings Fond.