Præsenteret af Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Kommune
Det er Rethink Urban Habitats og Smag på Aarhus under Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Kommune, der byder på spiselige naturoplevelser i vandkanten. Strandkokkene fortæller om den spiselige strandnatur, og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer.
De Rullende Strandkokke turnerer rundt til strandene fra Skæring i nord, til Moesgaard i syd. Med blandt andet rejehov, net og kogegrej kan du selv være med til at finde og tilberede den spiselige strandnatur.
Mandage og fredage er de i Skæring, tirsdage og lørdage ved The Garden Pavillonen ved Helnan Marselis Hotel, onsdage ved den Permanente, og torsdage og søndage ved Moesgaard. Alle dage i tidsrummet kl. 10-15.
Om Rethink Urban Habitats
Byen skal ikke bare være et hjemsted for mennesker. Det skal den også være for alle andre fantastiske arter, som bebor vores del af verden. Ikke mindst for arter, som FN, EU og Danmark har forpligtet sig til at sikre mod tilbagegang inden 2020.
Rethink Urban Habitats aktiverer byen som levested for disse arter. Dyr og planter mangler plads i Danmark, men vi kan give dem nye levesteder i byen! Ikke på bekostning af mennesker, men til gavn og glæde for mennesker. Det er dét, der gør hele forskellen. Inde i byen tager naturen ikke plads fra mennesker. Naturen giver plads, og den giver glæde og livskvalitet, hvad enten det handler om de gamle egetræer i parken, den blomstrende vedbend, den knitrende husrødstjert eller de vilde bier i blomsterbedet. Byens levesteder udvikler byen til en vidunderlig fremtid fuld af natur.
Om Smag på Aarhus
Smag på Aarhus er et natur- og madprojekt, hvor alle kan være med til at skabe grønne byrum fulde af smag. Samtidig formidler vi om den spiselige natur, så flere opdager det mangfoldige spisekammer, naturen i og omkring Aarhus byder på. Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt forankret i Aarhus Kommune og støttet af Nordea-fonden.