I årene 2014-2018 vil Aarhus 2017 gentænke det klassiske frivillighedsbegreb, kulminerende med værtsskabet som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Det støtter Tuborgfondet med 2.700.000 kr.
Frivillighed i Danmark er i verdensklasse. Nu vil Aarhus 2017 udvikle og bygge videre på det frivillige arbejde og gøre det endnu bedre, og det helt særlige i den Europæiske Kulturhovedstad er, at det strækker sig over en hel region og over et helt år.
Kulturhovedstadsprojektet er en enestående mulighed for at undersøge, klarlægge og afprøve, hvordan der kan bygges videre på den store viden og erfaring, der findes i Danmark med frivilligt arbejde. Målet er at styrke området og arbejde for vedvarende udvikling på frivillighedsområdet - også i årene efter 2017.
Det er derfor med stor glæde og taknemmelighed, at Fonden Aarhus 2017 har modtaget Tuborgfondets tilsagn om at støtte fondens frivilligaktiviteter i årene 2014-2018 med 2.700.000 kr.
Rebecca Matthews, administrerende direktør i Fonden Aarhus 2017, er begejstret:
”Danmark er et land fyldt med ildsjæle, hvor der er en fantastisk tradition for frivilligt arbejde. Den tradition glæder vi os til at bygge videre og udvikle på. Med Tuborgfondet i ryggen får Aarhus 2017 nu mulighed for at opbygge et bredt forankret og enestående frivilligprogram, som kommer til at præge, hvordan vi ser på frivillighed mange år efter året som Europæisk Kulturhovedstad i 2017”, siger Rebecca Matthews.
Underdirektør i Tuborgfondet, Peter Moe Rasmussen, glæder sig over samarbejdet med Aarhus 2017:
”Efter at stat, region og kommuner nu økonomisk har bakket op om Aarhus 2017, er det på tide, at de private fonde og virksomheder melder sig på banen. Frivillighedsprojektet ligger fantastisk til Tuborgfondets virke, da det er ude i foreningslivet, at fondet anvender sine midler. Tuborgfondet vil følge projektet tæt, da det er noget helt nyt at arbejde med frivillige over flere hele år og i en hel region. Jeg tror, at Aarhus 2017 kommer til at sætte nye standarder for frivilligheden, som forhåbentlig også kan anvendes nationalt og internationalt”, siger Peter Moe Rasmussen.
Programmet vil involvere op til 500 frivillige som ”kernefrivillige” i de 19 kommuner i Region Midtjylland, og efterfølgende bliver mange flere inviteret til at deltage som frivillige i det meget ambitiøse program i Aarhus 2017. Desuden vil Aarhus 2017 samarbejde med en lang række arrangører på lokalt, nationalt og internationalt plan, der til daglig arbejder med frivillige i forbindelse med blandt andet festivaler, events og i idrætsforeninger. Samarbejdet skal styrke arbejdet med frivillige til gavn for eventaktører i fremtiden, og RETHINK-frivillige vil også udvikle nye måder og modeller for international udveksling af frivillige.