Den ærefulde titel som Europæisk Region for Gastronomi 2017 blev i dag officielt overrakt til Aarhus og Region Midtjylland. Det skete ved en ceremoni i forbindelse med en EU-konference om fødevareturisme på verdensudstillingen EXPO 2015 i Milano, Italien.
”Der er stor grund til at sige tillykke til Aarhus og regionen med denne anerkendelse. Danmark har en stærk tradition for kvalitetsfødevarer og gastronomi og i programmet for Europæisk Kulturhovedstad bliver gastronomi et stort tema,” siger Rebecca Matthews, direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, der modtog titlen sammen med direktør Pelle Øby Andersen, Food Organisation of Denmark, og afdelingschef Erik Sejersen, Region Midtjylland.
Udnævnelsen til Europæisk Region for Gastronomi 2017 er sket på baggrund af en fælles ansøgning med titlen ”Gentænk god mad” fra en bred vifte af samarbejdspartnere: Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Universitet, Aarhus Tech, Agrotech, Danish Food Cluster, Future Food Innovation og Food Organisation of Denmark.
Derudover har Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen sagt ja til at blive protektor for gastronomi-året, og Michelin-kokken Wassim Hallal fra Restaurant Frederikshøj vil være ambassadør for de mange initiativer på gastronomi-området i 2017.
Læs: Kongelig opbakning til Europæisk Region for Gastronomi i 2017
Titlen som Europæisk Region for Gastronomi 2017 tildeles af Det Internationale Institut for Gastronomi, Kultur, Kunst og Turisme, og i 2017 deler Midtjylland æren med Riga-regionen i Letland og det østlige Lombardiet i Italien.
Hent pressemeddelelse: Titlen som Europæisk Region for Gastronomi overrakt til Aarhus og Midtjylland