Er fællesskabet fortid? Sådan lyder overskriften, når Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 inviterer til debat på Aarhus Teater søndag den 21. maj. Det er den anden af fire debatter, der præsenteres i samarbejde med tv-vært og redaktør Clement Kjersgaard under fællestitlen: HYPOTHETICALS.
Med internationale og danske gæster på scenen forvandler vi Aarhus Teater til et forsamlingshus med højt til loftet, ro til at gå i dybden og tid til at stille de store spørgsmål. Undervejs er der spisepause, hvor Café Hack dækker op til festligt middag ved langbordene i ægte højskolestil (bemærk: Middagen er ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes for 245 kr.).
OPLÆGSHOLDERE (listen udbygges løbende)
Jan-Werner Müller: Tysk populismeprofessor og forfatter til den højaktuelle og roste bog ’Hvad er populisme?’. Jan-Werner Müller er anerkendt som én af vor tids intellektuelle big-shots.
Guy Standing: Professor i økonomi ogforfatter til de anmelderroste bøger ’The Precariat: The New Dangerous Class’ (2015) og ‘The Corruption of Capitalism: Why Rentiers Thrive and Work Does Not Pay’ (2016). Én af pionererne bag og fortaler for borgerløn.
Svend Brinkmann: Professor i psykologi og forfatter til bøgerne ’Stå fast - et opgør med tidens udviklingstvang’ (2014) og ’Ståsteder’ (2016). Har sat ord på, hvordan og hvorfor det moderne menneske oplever et meningstab i tilværelsen.
Emma Holten: Debattør, aktivist, redaktør og én af tidens unge, markante, feministiske stemmer.
Leny Malacinski: Journalist på Weekendavisen og forfatter til debatbogen ‘Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt’. En bog, der kontant og slagfærdigt giver ligestillingsfeminismen én på frakken.
Steffen Rasmussen: Social Iværksætter, filosof samt grundlægger og daglig leder af ’Fundamentet’, der nytænker det sociale arbejde for udsatte borgere.
Katja Iversen: President i ’Women Deliver’, der anerkendes som én af verdens ledende organisationer for piger og kvinders sundhed og rettigheder.
Tinna C. Nielsen: Antropolog og grundlægger af non-profit organisationen 'Move The Elephant For Inclusiveness'. Blev i 2015 udråbt som Young Global Leader af The World Economic Forum. Tidligere Head of Diversity, Inclusion & Collaboration ved Arla.
Geeti Amiri: Debattør med fokus på den nydanske kvindekamp, forfatter til den selvbiografiske bog ’Glansbilleder’ samt vært på P1-programmet ’Geetisk råd’.
Køb din billet her
DAGENS TEMA:
I lande verden over - også i Danmark - diskuterer man, hvad der kan og skal binde samfundet sammen. Samtidig ser man en stigende skepsis på politikerne, demokratiet, globaliseringen, markedskræfterne, teknologien osv. - tilsyneladende er alt til diskussion. Så hvem er ansvarlig for at sikre vores lykke? Os selv eller fællesskabet i enten en ny eller gammel udgave? Dette tager vi et globalt blik på, men zoomer også ind på det helt nære og lokale.
DAGENS PROGRAM:
I løbet af 8 timer hører vi oplægsholderne besvare spørgsmålet i korte oplæg, der inviterer til debat - både på scenen og med de 700 tilskuere i salen. Sådan ser programmet ud:
13.00-14.30: AKT 1
14.30-15.00: PAUSE
15.00-16.30: AKT 2
16.30-17.00: PAUSE
17.00-18.30: AKT 3
18.30-19.30: MIDDAGSPAUSE
19.30-21.00: Aftertalk på Café Hack (Bemærk: begrænset antal pladser)
OM MIDDAGSPAUSEN: Man kan forlade teatret for at spise middag eller købe en lækker menu serveret af Café Hack. Køb menuen her
PRAKTISK:
8 timer med oplæg og debat fra kl. 13.00-21.00
PRIS: 300 kr.
RABATPRIS FOR STUDERENDE OG UNGE UNDER 25 år: 50 kr.
Arrangementet er støttet af FO-Aarhus.