I weekenden afholder Rotaract Danmark en nordisk konference i Aarhus, hvor omkring 130 gæster fra hele Norden deltager.
Aarhus er vært for konferencen Nordact 2015 Aarhus. Rotaract, som står bag, har derfor valgt, at temaet skal være Rethink, da det går hånd i hånd med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.
Louise Dahlerup Sørensen er PR- og Kommunikationsansvarlig i Marselis Rotaract, og hun er begejstret over muligheden for at inkludere Aarhus 2017s tema.
”Med ReThink som tema så vi en mulighed for at tappe ind i byens ånd og give de deltagende en mulighed for at fornemme vores by på den korte tid, de er her. Vi tror også på, at ReThink-genet er noget, der ligger i os alle - uanset hvilket job, uddannelse eller interesse man har.”
Rethink på dagsordenen
Nordact 2015 vil hylde tværfagligheden, som også er et af omdrejningspunkterne i Marselis Rotaract, som står bag weekendens begivenheder.
”Som værter for Nordact 2015 ønsker vi en konference, hvor man bliver inspireret og lærer noget, men det skal være igennem aktiv indlevelse, interaktion og en masse gode debatter - og så ønsker vi i høj grad, at de deltagende skal vide, hvad Aarhus står for, hvad der driver os og hvad vi er stolte af,” fortæller Louise Dahlerup Sørensen.
Udover at tage temaet Rethink op, har Rotaract i samarbejde med Martin Thim, som er stifter af Kulbroen og bæredygtighedsbureauet WorldPerfect, fundet frem til, at der skal afholdes en case-konkurrence med Aarhus i centrum.
”Med Aarhus og Rethink som udgangspunkt, har vi i Marselis Rotaract valgt at koble disse to ting sammen igennem en mini case-konkurrence under temaet ”ReThink CityBranding”. De deltagende kommer til at lære om Aarhus' styrker og muligheder, arbejde med city-branding, og samtidig være kreative sammen i tværfaglige grupper,” fortæller Louise Dahlerup Sørensen.
Aarhus set udefra
De forskellige grupper skal komme op med en vinkel, som de synes er interessant i forhold til at brande Aarhus – og som kan brande byen på en helt ny og anderledes måde. En jury bestående af Stinne Bille, konsulent hos Aarhus Kommune, Anders Schmidt Hansen, medstifter af Pitcherific og Anette Damgaard Hansen, programmedarbejder hos Aarhus 2017 og projektleder i Aarhus 2017-projektet Skjulte Steder, vil udvælge en vinder af konkurrencen søndag.
Ifølge Louise Dahlerup Sørensen kunne timingen ikke være bedre, og hun ser meget frem til weekendens konference:
"Der er ikke nogen tvivl om, at det er det helt rette tidspunkt at være værtsby for Nordact. Aarhus er i fuld flor med Rethink som omdrejningspunkt - og denne ånd og gejst som byen udlever, giver os mulighed for at inspirere de deltagende på mange forskellige fronter, både personligt og professionelt.”
Besøg Nordact 2015s hjemmeside og læs mere om konferencen her.