Året der gik – set med 2017-briller

Sejren i august var højdepunktet i 2012, men der skete også meget andet på 2017-området. RETHINK dukkede op her og der og alle vegne. For eksempel ved cykelløbet Giro d'Italia, ved SPOT-festivalen, i Paris og ved Aarhus City Halvmarathon.

April:
Kulturproduktionscentret Godsbanen åbner i den nedlagte banegård i Skovgaardsgade. Aarhus 2017’s sekretariat rykker ind i et kontor i bygningerne.

Der arbejdes intenst på at skrive den 120 sider lange officielle ansøgning, som skal sendes til det danske Kulturministerium.

Maj:
Aarhus 2017 repræsenterer Danmark ved Europadagen i Paris sammen med den anden kulturhovedstads-kandidat, Sønderborg. De to byer har en stand på rådhuspladsen i Paris.

Juni:
Aarhus afleverer den endelige ansøgning om at blive europæisk kulturhovedstad i 2017. Ansøgningen, der har temaet GENTÆNK eller på engelsk RETHINK, indeholder flere end 100 konkrete projekter.

Byrådet i Aarhus udpeger de sidste bestyrelsesmedlemmer til fonden Aarhus 2017. Dermed er alle 13 navne på plads og klar, hvis Aarhus vinder titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Regionsrådet bevilger 37 millioner af de 55, som regionen planlægger at støtte kulturhovedstadsprojektet Aarhus 2017 med.

Aarhus har i dag afleveret den endelige ansøgning om at blive europæisk kulturhovedstad i 2017. Ansøgningen, der har temaet GENTÆNK eller på engelsk RETHINK, indeholder flere end 100 konkrete projekter

Juli:
25 gentænkte projekter får hver 10.000 kroner i støtte fra RETHINK-puljen. Med lokalsamfundenne som omdrejningspunktet skal de afvikles inden afgørelsen d. 24. august.

Erhvervslivet går i samarbejde med kulturelle iværksættere om at skabe liv i byen. Resultatet bliver opbygningen af den midlertidige "By i By" på Bispetorv i Aarhus. En række virksomheder går ind i arbejdet med at hjælpe rent praktisk og finansiere idéen.

August:
Borgmestrene i Sønderborg og Aarhus sender et fælles brev til Kulturministeren og Folketingets Kulturudvalg. De slår fast, at værtsskabet for kulturhovedstaden er en national forpligtelse, og at staten må være klar til at påtage sig en del af ansvaret og dermed finansieringen.

Kulturhovedstaden Aarhus 2017 runder 5000 "likes" på sin Facebookside, og der kommer hele tiden flere til.

Repræsentanter for Europa-parlamentets Kultur- og Uddannelsesudvalg tager på studietur til Aarhus, hvor de i løbet af to dage møder repræsentanter for byens kulturliv - og selvfølgelig Aarhus 2017.

September:
Pafos bliver valgt som Europæisk Kulturhovedstad 2017 på Cypern. Der er hvert år to byer, som har titlen.

Oktober:
Fonden Aarhus 2017 tager fat på arbejdet og vælger direktør i Kvadrat Anders Byriel som næstformand. Formand er Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard.

November:
Der arbejdes på at beskrive og beslutte, hvad det er for profiler, bestyrelsen skal lede efter, når der skal ansættes to direktører for den nye organisation Aarhus 2017.

December:
Stillingerne som administrerende direktør og programdirektør for Aarhus Europæisk Kulturhovestad 2017 slås op i flere landsdækkende aviser og gennem internationale netværk.